С всеки изминал ден на пазара за дограми, производителите предлагат нови и нови технологии за усъвършенстване на този бранш. От различни по размер и брои камери профили, до най-различна по избор цветова гама. Затова тук нашите специалисти ще ви запознаят със важните моменти при избор на дограма за Вашето жилище, офис, търговски обект или дори цяла сграда. За повече информация можете да се свържете с нас в секцията Контакти

 Профили

 На българският пазар предлаганите PVC профили са предимно немски и български ( по стандарт на немска или австрийска технология). Тук цената се разминава малко, като накрая разликата е от порядъка на 10 до 15%. Видовете профили, които предлага нашата фирма за момента са ALUPLAST и VIVAPLAST, като изборът им е съобразен с мнението на нашите специалисти, за да задоволим Вашите желания за цена и качество на продукта. Мнението на нашите специалисти, е че при избора на профил по-важно значение има дебелината му, а не броя на камерите в него. Много важен елемент при производството на PVC дограмите е металът в него. Понеже рамките са от пластмаса и с времето могат да се деформират,  е важно да бъдат подсилени с метална армировка и захванати с винтове.

 Стъкла и Стъклопакети

 Видовете стъкла, които се предлагат на пазара са три вида:

Единични стъкла с различна дебелина

Двоен стълопакет с различна дебелина на стъклата и разлика в разстоянието м/у стъклата

Троен стъклопакет с различна дебелина на стъклата и разлика в разстоянието м/у стъклата

При последните два вида фирмите производители предлагат голяма разновидност в избора на стъкла, тяхната дебелина и разстояние вътре в самия стъклопакет.

Освен прозрачните бели стъкла на пазара се предлагат и още няколко вида:

Нискоемисионно К-стъкло 

Високоемисионно стъкло  

 Обков

 На пазара се предлагат много видове механизми за дограма. Ние от фирма Вата П ООД работим с доказаната като качество марка ROTO и надежната, но по-евтина като вариант TGP. Същественото при обкова, е че когато се произвежда дадена дограма е добре да се направи предварителен реглаж, а след монтажа да има повторен.

 Уплътнение

 Гумените уплътнения играят важна роля при изолацията на прозорците и вратите Ви. Повечето профили вече се предлагат с предварително монтирано уплътнение, но ако желаете то може да бъде подменено в процеса на производство. Това ще оскъпи крайната цена, но можете да бъдете спокойни за крайното качество на дограмата Ви.

 Цветове

 Основния цвят, в който се произвеждат и PVC, и алуминий профилите е бял. Днес имате богат асортимент от цветова гама и можете да си изберете най-подходящия за Вас. Разбира се това ще забави процеса на производство и ще оскъпи Вашата дограма, но ефекта от различния цвят си заслужава.

 Аксесоари

 От вътрешни и външни дъски (PVC и алуминий), козирки, комарници, ролетни щори и др. Изборът е голям за крайната функционалност на Вашата дограма. Тук също имате избор и на цветове. Ние предлагаме почти всички видове аксесоари.